Header2

Jessica Åberg
 
Jessica arbetar vid forskningsprojektet – Arbetande hundar, SLU på Grimsö Forskningsstation samt vid SWDI - Scandinavian Working Dog Institute. I projektet forskar man på användning, träning och utveckling av olika typer av arbetande hundar. Jessica har de senaste åren främst arbetat på uppdrag av myndigheter och organisationer med utbildning av professionella hundförare och instruktörer t ex polis och militär. Utöver det ansvarar Jessica för planering, utbildning och utveckling av de statliga tjänstehundekipagen inom rovdjursförvaltningen i Sverige. Sedan 2011 utbildar Jessica även tjänstehundekipagen i SNO (Norska statens rovdjursförvaltning). Jessica konsulteras även flitigt inom andra delar av hundtjänsten såsom spår- och specialsökprojekt både i Sverige och i andra länder. Tillsammans med kollegorna Jens Frank, Lars Fält och Tobias Gustavsson gav hon 2011 ut boken ”Spårhunden och lukterna”. 2015 kom boken ut på engelska och har nu sålts i närmare 20 länder. 2015 släppte Jessica en bok om Lek i Japan. Främst utbildar Jessica inom spår och specialsök men även inom andra ämnen som t ex Lek, Belöningar. Jessica föreläser även på klubbar och privata aktörer
Sen starten 2010 har efterfrågan på SWDIs tjänster ökat kraftigt. För att behålla fokus på kvalitet i stället för kvantitet har gänget i SWDI valt att växa långsamt och prioritera företagets kärnverksamhet.
 Jessica tränar själv hundar dagligen i framför allt spår, specialsök, lydnad, vallning och skydd. Jessica har för tillfället en malinoishane, en mallinoistik en kelpietik och en liten BC hane som är valp.
Jessica anser att hundträning är ett hantverk bestående av tekniska färdigheter, analysförmåga, känsla och erfarenhet.
 
 

Lotta Nilsdotter
 
Har jobbat med hund sedan 1997. Hon drev Hundforum i Norrköping i 10år och sedan jobbade Lotta på Hundens Hus i Stockholm. Som ansvarig för hundpsykologutbildningen och med arbete framförallt på yrkesutbildningarna så utvecklade hon sin  pedagogik och lärde sig mycket  av eleverna på de olika utbildningarna.  Idag driver hon Lerkulans Hundcenter som hon startade 2015  tillsammans med sin bror Peter Nilsson. Lerkulans Hundcenter är ett utbildningscentrum för yrkesverksamma ekipage inom olika områden och Lerkulan erbjuder även kurser inom olika hundsporter och för familjehunden.
Det som ligger Lotta varmast om hjärtat när det gäller hennes egen träning är vallning, preparatsök, spår och lydnad.  Lotta tävlar i lydnad, vallning och hennes hund Hedvig är besiktningshund på rovvilt under Viltskadecenter.
Sommaren 2018 startade hon Lerkulans coachcenter som är en plattform för hennes coachande verksamhet där hon jobbar med såväl livs-, hundägar- som tävlingscoachningar. 
 Lotta har fyra hundar Tilda Bc-tik 10 år, Hedvig Bc-tik fem år, My Bc-tik 1 år, Signe Yorkshiretik 6 år

Ett urval av Lottas utbildningar
 

     A-instruktör SBK-97
     Hundkurator, Hundens Hus - 99
     Lärare SBK -04
     Rallylydnadsinstruktör-2010                       
     Steg 1 Coachning, Coach 2 Coach 2011   
      Noseworkinstruktör – 2014
      Preparatsöksinstruktör för SWDI, Grimsö,-2014-2015
      Certifierad Coach för House of Coaching 2016-2018