Header2

Tävlingslydnadsinstruktörs-utbildning  

  • Tio dagar (fem helger)
  • Mål: Efter utbildningen kunna hålla kurs eller  privatträningar i tävlingslydnad från startklass till klass 2
  • Hitta olika inlärningssätt för de olika momenten i tävlingslydnaden, för att kunna coacha de kunder du får som instruktör.
  • Det är en utbildning som kräver att du tränar mycket med egen hund.
  • Innehåll: Grunder, belöningsteknik, förstärkningar - vad är det som förstärker ett beteende. Momentinlärning - olika inlärningssätt beroende på individ, både vad det gäller människa och hund. Uthållighet och störningsträning. Fysträning med tanke på tävlingslydnad.
  • Praktiskt prov.
  • Tiden mellan blocken kommer du att bli coachad i din egen träning genom filmer som du lägger upp i utbildningens FB grupp
 Ett grundkrav för att få gå utbildningen är att du är utbildad instruktör i allmänlydnad, eller har motsvarande kunskap.

 
Tävlingslydnadsinstruktören är upplagd i fem block:

Block 1
Grunder och startklass. Här går vi igenom belöningsteknik, belöningssignaler, frikommandon. Grunder för lydnaden med target, klossträning, klicker mm. Vi går igenom inlärningens grunder.Olika inlärningssätt av ff. En genomgång av reglerna gällande startklass.
 
Block 2
Fysträning med tanke på lydnadsträning, hur håller du din hund i bra form för att få den att hålla över tid. Fler inlärningssätt av varje moment. Vi går igenom momenten i klass 1. Regler för klass 2. Vi går igenom ett coachande förhållningssätt.
 
Block 3
Problemlösningar. Vi går igenom stress, rädsla och aggression samt störningsträning. Här går vi igenom klass 2. Mental träning.
 
Block 4
Individuella utvecklingsplaner. Kursplaneringar. Tävlingsträning och träning av det du behöver. 

Block 5
Redovisning av projektelever, och projektkurs. Praktiskt prov:
I det praktiska provet skall duinför en auktoriserad domare uppnå ett andrapris i klass 2. Du behöver inte ha tävlat startklass och klass 1 innan.


För godkännande krävs 100 % närvaro, godkänt  andra pris i lydnadsklass två. Du skall ha en lydnadskurs och en projektelev som redovisas skriftligt .
 
Lärare Lotta Nilsdotter
Datum 
Tid 10-17 varje dag.
Pris 11.200 Kr (Det går att delbetala)

För dig som kommer långväga ifrån så kan du boka boende på Centret