Header2

Lerkulans Hundcenter


På Lerkulans Hundcenter koncentrerar vi oss på hundträning, kurser, både med oss och externa instruktörer som vi känner förtroende för. Vi hyr även ut vår träningshall som är utrustad med bra underlag och en full agilitypark. Vår sakkunniga för agilityn är Maria Alexandersson som vi har fullt förtroende för.
Läs mer om hallen här

Lerkulans Hundcenter ligger i Skinnskatteberg, Västmanland. Det är gångavstånd till byn där det finns en ICA- och en Konsumaffär, korvkiosk, pizzeria, med mera. Det finns möjligheter till promenader med din hund i många olika miljöer och terränger. Vi har tillgång till bra spårmarker, både för person- och viltspår. Vi kan även ordna marker för apportering, vatten, fält med mera. Våra får och vallhagar ligger endast tio minuter med bil från centret. Hör av dig om du vill veta mer!
info@lerkulanshundcenter.se

Vi har även tre övernattningsrum som man kan hyra, så varför inte boka in en helg där ni kan träna lydnad, rallylydnad, agility, freestyle, nosework, eller någonting annat i vår hall och sedan övernatta. I anslutning till övernattningsrummen finns ett fullt utrustat kök. I köket finns även utrymme att softa på kvällen och hundar är välkomna överallt.
Läs mer om rummen här.

Som samarbetspartners har vi  Lindesbergs Hundcenter. 

I anslutning till vår träningshall så har  Lindesbergs Hundcenter en filial till sin butik i våra lokaler. De har öppet  tisdagar -onsdagar 15.00-18.00 samt efter önskemål. De annonserar sina kampanjer regelbundet på vår FB-sida
Läs mer om Lindesbergs Hundcenter här

Är du nyfiken på vårt kursutbud titta här

Om Lotta

Jag är nog vad man kan kalla en hundnörd. Min passion ligger i hundträning och jag drivs av att hela tiden förstå mer om hur hunden fungerar.

Jag är uppvuxen med hund och min första egna hund, en tervueren vid namn Jascha kom till mig 1990. Sedan dess har hund upptagit en stor del av mitt liv. Grunden för mitt intresse lades inom SBK där jag varit instruktör och sedermera lärare. Jag fick en bra skola med bra klubbkamrater och jag tävlade i sök och lydnad på elitnivå.

Jag har jobbat med hund sedan 1997 och 1999 startade  jag och min kollega och vän AnneCharlotte Bengtsson Hundforum i Norrköping. Jag lärde mig otroligt mycket under de 10 år som vi jobbade och tränade tillsammans.

Sedan styrde jag kosan mot Stockholm och Hundens Hus. En härlig tid med massor av jobb och mycket ny kunskap. Som ansvarig för hundpsykologutbildningen och med arbete framförallt på yrkesutbildningarna så har jag fått utveckla min pedagogik och jag har lärt mig så mycket av eleverna på de olika utbildningarna. Problemhundsarbetet har givit mig mycket  inom ämnet inlärning och fått mig att på allvar fundera över etiken i all form av hundträning.  

Det som ligger mig varmast om hjärtat när det gäller min egen träning är vallning, preparatsök, spår och lydnad.  Jag är fortfarande lika fascinerad varje gång jag går ett spår med Hedvig eller sätter igång Tilda på ett sök. Hur sjutton funkar det? Hur kan deras nos vara ett sånt fantastiskt redskap? Sen är det det här med vallningen, det får mig glädjas, våndas och vilja träna lite, lite till bara......

Precis som med preparatsöket är vallningen så komplext och innehåller så många delar, samt att du jobbar med en hund som är i sin instinkt så det sjunger om det. Härligt, roligt och utmanande.

Sommaren 2018 startade jag Lerkulans coachcenter som är en plattform för min coachande verksamhet där jag jobbar med såväl livs-, hundägar- och tävlingscoachningar. 
Läs mer om Coachcentret här!

Utbildningar
Här kommer lite om mina utbildningar. Jag skriver inte om alla föreläsningar och korta utbildningar jag gått. Jag ser till att jag är uppdaterad gällande det som händer inom hundträning, inlärning och beteende.

 

  • Instruktör SBK
  • A-instruktör SBK-97
  • Hundkurator, Hundens Hus - 99
  • Lärare SBK -04
  • Bollvallningsinstruktör-2010
  • Rallylydnadsinstruktör-2010
  • Grundkurs Coachning, Coach 2 Coach – 2011
  • Noseworkinstruktör – 2014
  • Preparatsöksinstruktör för SWDI, Grimsö,- 2014/2015
  • Certifierad Coach för House of Coaching 2016-2018


 

Föreläsningar med bl.a
Ken Ramirez, Kathy Sdao, Lasse Fält, Cilla Danielsson, Björn Forkman, Tobias Gustavsson, Per Jensen, Kenth Svartberg, Sophia Yin, Eva Bodfält, Maria Brandel, Niina Svartberg, Curt Blixt, Karolina Westlund,

Ett urval av instruktörer jag tränat för:
Maria Brandel, Niina Svartberg, Kenth Svartberg, Peter Nilsson, Jessica Åberg, Jens Frank, Tobias Gustavsson,

Som sagt detta är ett urval och det finns fler personer som inspirerat/inspirerar mig att fortsätta lära.


Mina hundar:
Idag har jag fyra hundar Tilda, Hedvig, Signe och My

Tilda 9 år. Min Tilda hon tog mitt hjärta vid första ögonkastet när hon som 4-månaders valp stog i en hundgård. Med lite (läs mycket) övertalning så fick jag ta henne av Peter  som fodertik. Tilda har lärt mig allt jag kan om vallning och hon är en härlig hund som alltid ställer upp och vill alltid jobba lite mer. Hon är godkänd i preparatsök på etikett björn. Godkänt vp samt tävlad i Ik1

Hedvig 5 år år. Dotter till Tilda och Jamie. Jag hade kullen hemma och hade nog bestämt mig direkt att den lilla damen vill jag behålla. Vallmässigt är hon en talang, orädd, lyhörd och med mycket driv. Förutom vallningen så är det spår som vi håller på med och denna lilla dam har varit markbunden från första början och spår är väldigt naturligt för henne. Jag jobbar även med Hedvig i preparatsök. Hon är certiferad steg 2 besiktningshund för viltskadecenter, på björn, varg och lo.
Hedvig tävlas i Vallning Ik2 och klass 3 i lydnad.

Signe 6 år. Signe min lilla terrier. Hon kom till oss från hundstallet i dec 2012. Hon är allt vad en terrier skall vara, bestämd, kärleksfull, envis, polis, med en arbetsmotor som är stoor. Hon har verkligen lärt mig mycket om små hundar. Att det kan rymmas så mycket hund i en så liten kropp. Hon är en begåvning på hundspråk och hon har många fans runt om.

My 1 år
My, dotter till Hedvig och barnbarn till Tilda. My är snabb, och hon har en stor förmåga att koncentrera sig. Jag har börjat lite smått med vallning, nosarbete och lydnad med henne och jag ser med spänning fram emot att se hur långt vi kommer. Fortsättning följer. 


Klicka på bilderna nedanför för att förstora.

Om IsabelleHar alltid haft ett intresse för djur och 2006 kom första hunden in i mitt liv, Engelska staffordshire bullterriern Enzo. Med honom kunde jag prova på de flesta sporter och intresset för inlärning och träning utvecklades. 2009 skaffade jag min första egna hund Chihuahuan Liam. Liam har lärt mig väldigt mycket inom problemhundsträning då vi haft stor hundmötesproblematik.
2013 kom Iris in som en frisk fläkt och öppnade helt nya dörrar inom hundträning. Vi har testat på lydnad, agility, sök, spår men nu kommit fram till att det är lydnaden och vallningen vi vill hålla på med!
2016 slant Neo in på ett bananskal i familjen. Med fysisk problematik är han nu friskförklarad och fokuset ligger på spår, sök, rallylydnad och vallning.
 
Under gymnasietiden började min resa till att utbilda mig inom hund. Jag gick en 1 årig kurs för Caroline Alupo (6ben&1svans). Efter gymnasiet (2010) påbörjade jag instruktörsutbildning på Hundens Hus. 2012 började jag jobba på Hundens Hus och sedan dess har kunskapen bara utvecklats.
 
Sen tror jag mycket på att man blir som man umgås! Då jag 2015 fick möjlighet att öppna trim på Lerkulans Hundcenter och sedan 2016 flytta hit och jobba tillsammans med min coach, lärare och framförallt vän har min utveckling bara fortsatt! Hunderiet har verkligen gått från hobby till ett nörderi.
 
Några få av alla utbildningarna jag har är:
- hundpsykolog
- hundfrisör
- agilityinstruktör
- personspårsinstruktör
- certifierad nose work instruktör
- rallylydnadsinstruktör
 
Jag försöker att ständigt hålla mig uppdaterad via föreläsningar, utbildningar och kurser.

Våra instruktörer