Header2

Alla för en!
-inte ett läger för fegisar-


På 2019 års nosläger har vi skruvat upp allt!! Årets läger bygger på gruppuppgifter. Antingen kommer ni som en färdig grupp fyra stycken eller så delas ni in i grupper första dagen. Vi kommer att jobba med gruppövningar med och utan hund. I varje grupp kommer finnas både sök och spårhundar. 
Teknikövningar för det du och din hund gör, tex markeringsträning, spårupptag, urvalsbanor, spårövergångar mm
Dag två kl 21.00 så skall du och din grupp infinna er på den plats ni blivit kallade till och sedan följer ca 4 timmars övning där ni skall lösa uppgifter och där hundarna är en förutsättning. Varje grupp har ett eget "case" som skall lösas. Det kommer att krävas samarbete både i gruppen och med din hund. Ni kan möta människor under vägen som kanske har som uppgift att hjälpa er eller lura er :-) För varje grupp finns en eller två instruktörer som kommer dyka upp under övningen för att peppa och ge er nya uppgifter.  
Det kommer att vara svårt, jobbigt både mentalt och kroppsligt men framförallt så kommer det att vara galet roligt!!

Sista dagen kommer förutom redogörelser av nattens övningar och prisutdelning erbjuda bra sökområden och spår lagda av annan person antingen i urban miljö eller skog, beroende på vad du önskar. Sökomådet kommer att vara innhållsrikt och stort. Spåret är ca 1 km.

Det här är för dig som har en hund som spårar längre spår ca 1 km lagda av annan person eller för dig som har en specialsökshund som klarar ett större område inomhus och utomhus i olika miljöer. Höjder upp till 2 meter, måldoft kong eller NW dofter. Det kommer att vara viktigt att ha en fungerande markering pga, miljö och störningar.


Har du vad som krävs? Antar du utmaningen? 

Instruktörer: Lotta Nilsdotter, Isabelle Ölund, Monika Lahtinen, Linda Bodin, Sarah Wallin Bååth, Elin Dahlin, Anne-Sofie Ekstrand
Datum 5-6-7/8 
Tid Vi startar den 5 kl 15.00 och den dagen slutar mellan 20-21 tiden
Den 6 startar vi kl 10 och jobbar under dagen sedan en paus för inställelsen kl 21.00 och uppdragen räknas var slutförda mellan 01-02 på natten.
Den 7 startar vi kl 11.00 och lägret avslutas 18.00

I kallelsen medföljer en utrustningslista. 

Kostnad 2.700 kr

Övernattning: när du anmäler dig så bifogar vi en lista på bra övernattningsställen i närheten då det är fullt på Centret, det går att ställa husvagn utanför Centret.
I anmälningsformuläret kommer du att få svara på frågor för att vi skall kunna göra bra gruppindelningar.